Gezondheid

Mijn vriendin die voor zichzelf heeft gekeken wat zij graag aan voeding in haar ontbijt wilde, heeft een heerlijk ontbijt aan voedingstoffen bij elkaar samen gebracht. Hierdoor inspireerde ze mij om te gaan ontdekken wat zit er in al die producten en op wat voor een manier helpt/ondersteunt dit mijn lichaam. Naast dat het een gezond ontbijt is (volgens mij) vind ik het ook erg lekker. Je kan haar samenstelling van ontbijt vinden op de website: http://www.beweeg-je-leven.nl (onder kopje ontbijt). Ik koos er eind 2012 voor om mijn eigen nieren te willen helen. Ik heb het gevoel dat dit zou kunnen met voeding en ondersteuning van extra vitamines en mineralen. Bijzonder genoeg kwam er anderhalf jaar later een transplantie nier voor mij. Het leven geeft zo zijn eigen wending.

Daarnaast ondersteun ik mijn lichaam met lekker Vitamine C, een multi vitamine en Calcium magnesium samenstelling. Het geeft mijn lichaam extra kracht. Deze vitamine en mineralen koop ik bij Free choice Benelux. Zij zijn geïnspireerd door dr Lenkei. Hij geeft heel duidelijke informatie over vitamine en mineralen en hoe we daar zonder toevoegingen van supplementen al gauw een te kort aan kunnen hebben omdat de mens zelf niet al de vitamines, mineralen en spoorelementen aanmaakt en ze wel nodig heeft. En hij geeft uitleg waarom mensen vitamines en mineralen nodig heeft om gezond te zijn en te blijven.

Heb me verdiept in het metabolisme. Mijn lichaam krijgt medicatie om mijn lieve nier bij me te houden en ter aanvulling voor mijn bijschildklieren omdat er 3 zijn uitgehaald. Deze medicatie heeft invloed op mijn metabolisme waardoor het een uitdaging is om slank te blijven. Het menselijk lichaam bestaat 60% uit water, 19% uit eiwitten, 15% uit vet, 5% uit mineralen en 1% uit koolhydraten. Frank Suarez vertelt in zijn boek de kracht van uw metabolisme, wat er voor zorgt dat het lichaam een langzaam metabolisme heeft en wat er voor kan zorgen om het metabolisme op gang te brengen. Dit vind ik belangrijk omdat het voor mijn gezondheid goed is dat slank blijf en de juiste voedingsstoffen en bouwstoffen binnen krijg. Bewegen is hierbij ook een belangrijke factor. Ik vind het heerlijk om te wandelen in de natuur en doe sinds een korte tijd aan hot yoga. Dat is nog best pittig omdat mijn spieren nog wat sterker mogen worden.