Over

Beste bezoeker van mijn website. Graag stel ik mij aan jou voor.
Mijn naam is Charlotte Trieschnigg.
Ik ben geboren in 1977. En op mijn 14de (in 1991) kwamen de doktoren erachter dat mijn nieren niet goed functioneerden. Ik heb schrompel nieren. Dit betekende voor mij dat ik op jonge leeftijd ontdekte dat een gezond lichaam niet vanzelfsprekend is. Op mijn 17de kwam ik voor het eerst in aanraking met nier vervangende behandeling. Namelijk Heamodialyse. En dat heb ik als heftig ervaren, maar ik ervaarde kracht in mijn willen leven en voor dit bijzondere leven te gaan. En mijn kracht zat hem in mijn humor en het kunnen lachen.
Je zou me kunnen kennen van “De Grote Donorshow” van BNN.
Ik was daar één van de drie kandidaten die graag een donornier wilde winnen. Ik had de meeste stemmen gekregen van het publiek, maar daar was het allemaal niet om te doen. Het programma was bedoeld om mensen na te laten denken of ze na hun overlijden hun organen willen afstaan, aan mensen die een gezond orgaan heel hard nodig hebben, om verder te kunnen leven.
Voor mij was de “De Grote Donorshow” een inspiratie om mij nog meer bewust te worden om alles uit het leven te halen wat er in zit.
We wonnen met de “De Grote Donorshow” een Emmy Award. Het gaf mij inzicht dat er heel veel mogelijk is als je er voor gaat.
Ik zou graag mijn ervaringen willen delen met doelgroepen die een ervaringsdeskundige nodig hebben op het gebied van een chronische nier ziekte.