Lezingen geven

Het geven van lezingen doe ik graag. Vanuit mijn eigen ervaringen en hoe ik in het leven sta voel ik dat ik mijn ervaringen wil delen. Iedereen heeft zijn eigen waardevolle verhaal te vertellen. Vanuit mijn oogpunt kan ik me voorstellen dat het delen van mijn ervaring met 2 nieren die zoals wij dat zeggen niet gezond zijn. Kan ik vertellen wat dat voor een effect op mijn leven, op alle levens gebieden heeft gehad en nog heeft.

Mocht je interesse hebben dat ik mijn ervaring kom delen, dan kun je het contact formulier invullen.

Verder vertel ik hieronder mijn ervaring.

In het programma van de “De Grote Donorshow”  van BNN heb ik een klein stukje van mijn verhaal en mijn leven gedeeld. Na deze ervaring mocht ik in 2012 het gezicht zijn van de Nierstichting. En heb ik laten zien hoe belangrijk het voor mij is geweest om zelf te kunnen kiezen uit de verschillende nier vervangende behandelingen. En ik gaf aan hoe heftig het is om naast de dialyse te kunnen blijven werken en ik benoemde hoe belangrijk werk voor mij is. Tijdens de donorweek in 2012 werd ik uitgenodigd bij Pauw en Witteman om te vertellen hoe het is om te moeten dialyseren. Hoe mijn leven er uitziet met 2 nieren die niet goed functioneren. En in het programma Debat op 2 spraken we over of het “ongepast” is om een nier te verkopen. Of om een nier te kopen. Deze vragen geven aan hoe hoog de nood is voor een transplantatie nier. En hoe mensen radeloos kunnen zijn als het gaat om hun financiële situatie. Dit zijn beide heftige beslissingen.

Voor de nierpatienten vereniging help ik graag mee om informatie te geven over verschillende onderwerpen omtrent het hebben van een nierziekte.

In 2015 heb ik vanuit de nierpatienten vereniging aan 2de jaars medicijn studenten verteld wat het voor mij betekend om een nierziekte te hebben.

In 2015 werden we door Ivo Niehe uitgenodigd om te vertellen hoe het nu met ons gaat. (De drie kandidaten van “De Grote Donorshow”.) Wij werden uitgenodigd omdat Patrick Lodiers kwam vertellen over zijn carrière. Hierdoor werd “De Grote Donorshow” ook belicht. Hierin geef ik aan dat ik dankbaar ben met mijn derde transplantatie nier. En ik leg uit dat de kans op afstoting groot bij mij is. Maar dat de wetenschap inzichten krijgt om afstoting tegen te gaan.

In 2016 wordt er door de Nierpatienten Vereniging Nederland de themadag voor 1ste jaars getransplanteerde georganiseerd en daarbij ondersteun ik de medische maatschappelijk werker over wat speelt er bij mensen die voor het eerst getransplanteerd zijn en daarvoor dialyse hebben ondergaan. Ik weet vanuit eigen ervaring hoe het is om een nier te mogen ontvangen. En hopelijk geeft deze dag een mooie bijdragen voor wat er speelt in het leven van iemand die voor het eerst een nier krijgt.

In 2016 heb ik in het Radboud ziekenhuis in Nijmegen verteld aan verpleegkundige in opleiding, hoe het is om een nierziekte te hebben. In samenwerking met de medische maatschappelijk werker heb ik mijn nierziekte belicht vanuit verschillende levensgebieden.

In 2016 heb ik in het VU Amsterdam aan 2de jaars studenten van gezondheidswetenschappen verteld over mijn nierziekte en wat dat betekend vanuit stigma, omgaan met de ziekte, sociale steun en omgaan met medicatie.

In 2017 (op 18 maart) wordt er door de Nierpatienten Vereniging Nederland de themadag  voor 1ste jaars getransplanteerde georganiseerd en daarbij ondersteun ik de medische maatschappelijk werker over wat speelt er bij mensen die voor het eerst getransplanteerd zijn en daarvoor dialyse hebben ondergaan. Mijn intentie is om er voor te zorgen dat de getransplanteerde zich veilig voelt om zijn of haar zorgen, twijfels, blijheid en andere vragen gevoelens te delen op deze thema dag. Ik hoop dat een ieder naar huis gaat met een goed gevoel en dat zijn of haar vragen beantwoord zijn. En een zekerder gevoel heeft over gehouden over zijn transplantatie na deze dag.

In 2017 (op 20 maart) ga ik naar het Radboud ziekenhuis in Nijmegen vertellen aan verpleegkundige in opleiding wat mijn ervaringen zijn over mijn lieve nieren. Ik vertel mijn verhaal in samenwerking met de medische maatschappelijk werker van het ziekenhuis. Wat heeft het hebben van 2 nieren die de afvalstoffen niet konden zuiveren uit mijn bloed voor een gevolgen gehad voor mijn leven vanaf mijn 14de tot nu.

Zie verder de agenda voor actuele activiteiten.