Agenda

8 en 22 mei 2019 wordt er een training gehouden van uit de BSPW aan Maatschappelijk Werkers over Psychosociale zorg binnen Nefrologie. Op 1 van de 2 dagen zal ik mijn ervaring delen over hoe het leven kan zijn als je op jonge leeftijd merkt dat je lichaam niet kan doen waarvan iedereen het de normaalste zaak vindt dat het lichaam dat doet. Namelijk dat je nieren je lichaam schoon maakt van afvalstoffen. Wie helpt je om hier mee om te gaan, want ik kan je vertellen dat ik de keuzes, het proces van bewust worden niet alleen heb gedaan. Tijdens de training vertellen we daar graag meer over.

3 juli 2017 deel ik mijn ervaring en geef ik aan wat ik belangrijk vind in het geven van goede zorg aan mensen die afhankelijk zijn van de dialyse. En de mensen die zijn opgenomen in het ziekenhuis, in het Radboud Nijmegen samen met de medische maatschappelijk werker.

22 november 2017 vertel ik in het ziekenhuis Gelderse Valei in Ede aan mensen die aan het denken zijn of met het idee lopen om meer regie te nemen over hun dialyse behandeling en dit misschien thuis willen gaan doen. Ik deel mijn ervaring met thuisdialyse en wat het mij heeft gebracht dat ik die keuze gemaakt heb.