Mijn lieve nier

In juli 2014 heb ik mijn lieve nier mogen ontvangen. Ik was zo overdonderd dat er weer een telefoontje kwam van de arts uit het UMC Utrecht. Ik kreeg nog een kans om mijn leven te gaan leven met een gezonde nier in mijn lichaam. Ik voelde angst, blijdschap, ongeloof, zal het deze keer goed gaan. Ik vroeg de arts of ik even mocht overleggen met voor mij belangrijke lieve mensen om mij heen. Dit was goed. Ik moest heel hard huilen toen ik ophing.
ik belde mijn zus en twee vriendinnen.. En ik vertelde dat er een mooie nier voor mij beschikbaar is. Ik vroeg wat moet ik doen?
Ze zeiden tegen mij lieverd het is jou lichaam, jij moet zelf beslissen en wat je ook kiest het is goed. Ja toen kwam het bewustzijn. Ik moet kiezen. Ik en ik alleen kan deze keuze maken. Met de ervaring van een transplantatie nier die 9 jaar in mijn lichaam heeft gezeten met een chronische afstoting en een transplantatie van een half jaar met een acute afstoting. En ik had ruim een jaar daarvoor het pad gekozen om mijn eigen nieren te helen. Wat is dan de juiste keuze.
Ik heb er voor gekozen om JA te zeggen tegen mijn lieve nier.
Dit vertel ik aan de arts. Mijn zus komt mij ophalen, een vriendin pakt met mij mijn tas in. Ik ga naar het ziekenhuis en het circus begint. Ik ben nu nog steeds dankbaar dat ik de kracht heb gekregen om het circus van het ziekenhuis leven in te gaan. En mijn LIEVE NIER heb ontvangen.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s